нимка: , архив Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов загатна днес, че

...
нимка: , архив Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов загатна днес, че
Коментари Харесай

Фандъкова няма да участва на изборите

нимка:, архив 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов загатна през днешния ден, че освен кметът на Пловдив Здравко Димитров, само че и кметовете на София и Бургас също няма да бъдат издигнати от партията за нов мандат на изборите следващата година.

Това стана ясно от изявление на Бойко Борисов през днешния ден в Пловдив, до момента в който разглеждаше градеж на пречиствателна станция дружно с кмета на града Здравко Димитров. Докато отговаряше на въпрос за политическото бъдеще на  Димитров, Борисов съобщи: “Довършва си градежа на стадионите, на детските градини и си остава в партията. Това сме го договорили с него. Така е и с кмета на Бургас, и с кмета на София ”. Темата не бе продължена.

Кметовете София и Бургас – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, бяха зам.-шефове на ГЕРБ до май 2021 година, когато бяха заменени от Томислав Дончев и Даниел Митов. Мотивът на Борисов за отстраняването им тогава беше, че е по-добре те да се концентрират върху работата си като градоначалници.

Фандъкова е кмет на София от 2009 година Тя завоюва локалните избори поредно през 2011, 2015 и 2019 година и е най-дълго управлявалият градоначалник в София. Димитър Николов е кмет на община Бургас от 11 ноември 2007 година. Той е най-дълго изпълнявалият длъжността кмет на Бургас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР